Vaderdag-special
menu 0 0

Vaderdag Special

Geplaats op 18-06-2020 in Cadeau-inspiratie
blog image

Redenen waarom vaders belangrijk zijn voor hun kinderen

Vader- en moederfiguren zijn allebei erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Beide ouders geven op verschillende manieren meerwaarde in de opvoeding. We horen vaak waarom moeders zo belangrijk zijn voor een kind, maar waarom vaders zo belangrijk zijn horen we eigenlijk een stuk minder. Daar moet verandering in komen! Omdat het 21 juni 2020 Vaderdag is, heeft Babysits onderzocht waarom juist vaders zo belangrijk zijn voor een kind.* Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!

Vaders stimuleren de ontwikkeling

Wist je dat een vader meerdere positieve ontwikkelingen bij kinderen stimuleert? Zo bevordert een vader de ontwikkeling van het sociale, cognitieve en het empathische vermogen van kinderen. Het is bewezen dat kinderen met deze ontwikkelingen beter presteren in hun leven, zoals bijvoorbeeld op school of later op werk.

Vaderfiguren bevorderen bepaalde karaktereigenschappen

Niet alleen bevorderen vaders bepaalde ontwikkelingen, maar ze stimuleren ook goede karakter eigenschappen van kinderen. Een kind leert zelfvertrouwen te hebben, dapper te zijn en meer nieuwsgierigheid te hebben. Wanneer een kind is opgegroeid met een vaderfiguur verminderd dit de kans op angsten, onzekerheden en negatieve emoties.

Betere schoolresultaten

We willen natuurlijk allemaal dat onze kinderen het goed doen op school. En wat blijkt nou!? De schoolresultaten van kinderen zijn een stuk beter wanneer de vader betrokken is bij de opvoeding!

Vaders leren kinderen om moedig te zijn

Vaderfiguren zijn in het algemeen vaak wat avontuurlijker. Stoeien, bomen beklimmen, wedstrijdjes doen, niks is te gek voor vaders! Maar wist je al dat je als kind niet alleen heel veel plezier hebt aan al deze avontuurlijke activiteiten, maar dat je hier ook nog eens heel veel van kunt leren? Het blijkt namelijk dat een kind van zijn of haar vaderfiguur leert om meer risico’s te durven nemen, een doorzetter te zijn, grenzen te verleggen en moediger te zijn. Dat zijn nog eens goede eigenschappen die je graag wilt hebben!

Ben je toevallig nog op zoek naar een leuk uitje die je kunt doen met je vader, waar je best wel moedig voor moet zijn? Verras je vader dan met een uniek en origineel Vaderdagcadeau, zoals bijvoorbeeld rijden in een Ferrari of Off-road rijden!

* Vaders zijn geweldig en ze verdienen het om extra positieve aandacht te krijgen op Vaderdag! Het betekent echter niet dat als je geen vaderfiguur in je leven hebt als kind, je minder gelukkig zal opgroeien. Er zijn veel verschillende gezinssamenstellingen tegenwoordig en een gezin bestaat niet alleen uit een vader en een moeder. Het blijft het allerbelangrijkste dat ouderfiguren met al hun liefde voor hun kinderen zorgen!

---- Dit artikel is geschreven door Oppassen in samenwerking met Babysits, hét online oppasplatform van Nederland. Ga je binnenkort een uitje maken via Belevenissen.nl en zoek je nog een oppas aan huis die op de jonge kinderen let? Met meer dan 1.7 miljoen gebruikers wereldwijd vind je gemakkelijk geschikte oppassen bij jou in de buurt!

 

Laat jij je verrassen met de nieuwste en leukste cadeaus?

Ontdek de meest bijzondere cadeaus
Ontdek bijzondere cadeaus

Geef een unieke belevenis cadeau. Het leukste cadeau voor hem en haar vind je bij Belevenissen.be

Geef een onvergetelijke herinnering cadeau
Geef een herinnering cadeau

Print of ontvang per mail direct de cadeaubon. Compleet met persoonlijke boodschap. Zo kun je iemand echt verrassen!

Je gaat 't beleven
Je gaat 't beleven

Alle cadeaubonnen zijn een jaar lang geldig. De ontvanger van het cadeau kan zo altijd een geschikte datum kiezen om te genieten van de super leuke belevenis.